Dentville

Stomatologie generală

Stomatologie generală-  diagnosticare, prevenire și tratare a afecțiunilor legate de sănătatea orală.

Orice persoană a avut, la un moment dat, ocazia să apeleze la servicii stomatologice. Și cu siguranță că și tu ai avut câteva întâlniri cu un stomatolog generalist. Dentiștii generaliști sunt profesioniștii care se ocupă de curățarea profesională a dinților, controalele periodice și obturațiile de canal atunci când sunt necesare. Aceste categorii de servicii sunt cele mai întâlnite metode de îngrijire dentară pentru oameni de toate vârstele.

În acest articol, vei regăsi tot ceea ce include stomatologia generală și cât de des ar trebui să mergi la dentist pentru a avea o sănătate orală bună. 

Stomatologie generală- ce reprezinta?

Stomatologia generală cuprinde diagnosticul, prevenirea și tratamentul afecțiunilor legate de sănătatea orală. Aceasta înseamnă că stomatologii generaliști sunt responsabili pentru controalele, examinările, curățările profesioanle de rutină. Împreună cu aceștia vei putea dezvolta planuri personalizate de igienă dentară pentru tine, care includ servicii precum curățarea dinților, detartrajul, radiografiile. Prevenirea bolilor este o parte importantă a stomatologiei generale. Echipamentele de diagnosticare și controalele regulate permit medicilor stomatologi generaliști să detecteze și să trateze problemele cât mai devreme posibil. 

În continuare vei regăsi cele mai recomandate servicii de stomatologie generală pe care clinica noastră le oferă tuturor pacienților, indiferent de vârstă. 

Detartraj

Detartrajul sau curățarea dinților, este o procedură dentară utilizată pentru a elimina tartrul de pe dinți. Tartrul este o depunere dură și calcificată care se formează pe dinți datorită acumulării plăcii bacteriene în timp. Nu poate fi îndepărtat acasă, prin periajul sau folosirea aței dentare obișnuite și necesită intervenția profesioniștilor.

Menținerea igienei orale nu se rezumă doar la a avea un zâmbet strălucitor. Este și despre prevenirea problemelor dentare care pot duce la complicații grave de sănătate. Detartrajul joacă un rol vital în acest sens prin faptul că depunerea de tartru poate duce la boli gingivale. Dacă acestea nu sunt tratate, pot cauza pierderea dinților și alte complicații de sănătate.

stomatologie generala

Tratament de canal cu laser

Tratamentul de canal cu laser sau tratamentul canalului radicular este o procedură stomatologică concepută pentru a salva un dinte care a devenit infectat sau deteriorat în profunzime, la nivelul pulpei dentare, unde se găsesc nervii și vasele de sânge. Tradițional, această procedură implică îndepărtarea țesutului infectat, curățarea și sigilarea canalului cu materiale dentare. Cu toate acestea, tehnologia modernă în domeniul stomatologiei a introdus această opțiune eficientă și anume tratamentul cu laser al canalului radicular.

Tratamentul cu laser al canalului radicular este o procedură minim invazivă și extrem de precisă care utilizează tehnologia avansată a laserului pentru a curăța și dezinfecta canalele radiculare ale dintelui. Aceasta poate îndepărta țesutul infectat și resturile în timp ce păstrează structura sănătoasă a dintelui, minimizând deteriorarea zonei înconjurătoare. Dacă alegi să apelezi la această procedură, vei descoperi că precizia prin care se execută duce adesea la mai puține neplăceri și la o vindecare mai rapidă.

obturatie dentara

Stomatologie generala copii

Stomatologia pentru copii sau pedodonția este o ramură specializată a stomatologiei care se concentrează asupra sănătății orale a copiilor, de la sugari până la adolescenți. Scopul stomatologiei pentru copii constă în nevoile specifice ale copiilor atunci când vorbim de sănătatea lor orală. Grija pentru nevoile dentare ale unui copil este diferită față de cea în cazul adulților, iar pedodonții sunt bine pregătiți să abordeze aceste diferențe.

Pedodonții, cunoscuți și sub numele de specialiști în stomatologia pediatrică, sunt profesioniști bine pregătiți care oferă îngrijiri stomatologice complete pentru copii. Expertiza lor se extinde la sugari, copii și adolescenți, fiind specialiști de referință pentru toate aspectele legate de sănătatea orală a celor mici. Copiii se pot confrunta cu diverse probleme dentare, cum ar fi cariile dentare, ocluzia dentară și probleme ale gingiilor.

stomatologie-copii

Pedodonții sunt pregătiți să diagnosticheze și să trateze aceste probleme printr-o abordare blândă și prietenoasă față de copii. Prevenirea acestor probleme sunt esențiale pentru starea generală de bine a copilului dumneavoastră și pentru prevenirea problemelor mult mai serioase la maturitate. 

În cadrul clinii noastre veți găsi servicii complete pentru tratarea afecțiunilor dentare întâlnite la copii:

 • cariile dinților de lapte
 • servicii ortodontice, în cazul în care vorbim de malocluzie și dinții au nevoie de o aliniere perfectă,
 • Inhalosedare,
 • tratamente profilactice (fluorizări, sigilări dentare, sfaturi privind periajul dentar, detartraj la copii),
 • frenectomie laser pentru bebeluși.

În concluzie, o stomatologie generală reprezintă baza îngrijirii orale. Aceasta cuprinde prevenția, diagnosticarea și tratamentul problemelor dentale și gingivale, asigurându-ți un zâmbet sănătos și frumos. De asemenea, în cadrul acestui domeniu și copiii vor găsi rezolvare problemelor specifice vârstei, dar și sfaturi valoroase pentru păstrarea unei danturi sănătoase toată viața. Vizitele regulate și menținerea unei igiene orale bune sunt esențiale pentru sănătatea dentară.

Stomatologie generală- întrebări frecvente

1.Cât de des ar trebui să apelezi la o procedură de stomatologie generală?

Este recomandat să mergi la medicul stomatolog la fiecare șase luni pentru consultările de rutină și curățări profesionale (detartraj, periaj).

2. Deteriorează detartrajul smalțul dentar?

Nu, atunci când o procedura de stomatologie genenerala, precum detartrajul, este efectuat de un profesionist. Detartrajul îndepărtează tartrul, fara a deteriora smalțul dentar și contribuie la îmbunătățirea sănătății orale.

3. Sunt medicii dentiști generaliști calificați să efectueze proceduri de estetică dentară?

Cu toate că medicii dentisti generali se concentrează în primul rând asupra sănătății orale, mulți oferă tratamente estetice precum albirea dinților și fațetele dentare.

4. Ce pot face pentru a reduce anxietatea legată de vizita la dentist?

Comunică temerile tale cu medicul dentist, iar acesta îți poate oferi soluții, pentru a face vizita stomatologică mai confortabilă, si explicatii pentru a intelege ca majoritatea procedurilor de stomatologie generala sunt nedureroase.

5. Pot medicii dentiști generaliști să trateze bolile gingivale?

Da, medicii dentiști generaliști pot diagnostica și trata bolile gingiilor, inclusiv gingivita și parodontoza.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum