Dentville

Aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic, sau aparatele dentare ceramice, reprezintă o abordare modernă și inovatoare în tratamentul ortodontic, oferind numeroase avantaje față de aparatele dentare metalice tradiționale. Acest articol va explora ce sunt aparatele dentare ceramice, cum funcționează, beneficiile și dezavantajele lor. Vom oferi, de asemenea, sfaturi pentru îngrijire și întreținere, vom discuta costul aparatelor dentare ceramice și le vom compara cu alte tratamente ortodontice.

Ce este un aparat dentar ceramic?

Aparatele dentare ceramice sunt dispozitive ortodontice concepute pentru a alinia și îndrepta dinții. Acestea sunt realizate din materiale transparente sau de culoarea dinților, care se integrează cu culoarea naturală a dinților, făcându-le mai puțin vizibile decât aparatele dentare metalice tradiționale. Bracket-urile aparatelor dentare ceramice sunt realizate din ceramică sau porțelan, iar arcuirea care le leagă este realizată din metal.

Tipuri de aparate dentare ceramice

Există două tipuri principale de aparate dentare ceramic: aparat dentar ceramic transparente și cel de culoarea dinților. Aparatele dentare ceramice transparente sunt realizate dintr-un material transparent care este aproape invizibil pe dinți. Aparatele dentare ceramice de culoarea dinților sunt realizate dintr-un material care se potrivește cu culoarea dinților, făcându-le mai estetice. Pentru a afla care aparat dentar ceramic ti se potriveste cel mai bine, te asteptam in clinica Dentville din Bucuresti pentru a te bucura de o consultatie personalizata.

aparat-dentar-ceramic

Cum functionează Aparatele Dentare Ceramice

Aparatele dentare ceramice functioneaza în mod similar cu cele tradiționale din metal. Ele utilizează un sistem de bracketuri și arcuite care mută treptat dinții în poziția dorită. Bracketurile sunt atașate de dinți cu ajutorul unui adeziv special, iar arcuirea este introdusă prin bracketuri. Arcuirea exercită o presiune delicată pe dinți, mutându-i treptat în poziția dorită.

Sunt necesare ajustari regulate pentru a asigura că dinții continua să se miște în direcția corectă. În timpul acestor consultații, ortodontistul va întinde arcuirea și va face orice ajustări necesare la bracketuri. Acest proces poate cauza un anumit disconfort, dar este de obicei temporar și poate fi gestionat cu analgezice de la farmacie.

Care sunt beneficiile unui aparat dentar ceramic?

Confort

În mod obișnuit, sa porți unui aparat dentar ceramic este mai confortabil decât purtarea aparatului dentar tradițional din metal. Bracketurile sunt netede și nu irită gingiile și obrajii, cum se întâmplă uneori cu cele din metal.

Timp de tratament mai scurt

Aparatul dentar ceramic poate fi adesea utilizat pentru a corecta problemele ortodontice mai rapid decât cele tradiționale din metal. Acest lucru se datorează faptului că bracketurile sunt mai mici.

Estetica

Spre deosebire de aparatul dentar tradițional din metal, un aparat dentar ceramic este mai puțin vizibil. Bracketurile transparente sau cu aceeași culoare ca dinții se îmbină cu culoarea naturală a dinților, făcându-l mai puțin vizibil. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru adulți care sunt conștienți de purtarea aparatelor dentare.

Durabilitate

Un aparat dentar ceramic este durabil și poate rezista uzurii normale. Acest tip de aparat dentar este realizat din materiale puternice care sunt rezistențe la pătare și decolorare.

Cât costă un aparat dentar ceramic?

Costul unui aparat dentar ceramic în București poate varia în funcție de tipul de aparat, de durata tratamentului și de gradul de complexitate al cazului ortodontic. În general, un aparat dentar fix ceramic poate costa între 3000 și 5000 de lei pentru o singura arcada. Deoarece costurile pot varia în funcție de necesitațile individuale ale fiecaruia, îți recomandăm să programezi o vizita la unul dintre medicii stomatologi ai clinicii noastre în cadrul căreia vei primi o cotație fixa.

Îngrijirea și întreținerea aparatului dentar ceramic

Pentru a menține aparatul dentar ceramic în condiții optime și a evita eventualele probleme sau complicații, este important să aveți o rutină de îngrijire și întreținere corespunzătoare. Iată câteva sfaturi utile:

Periajul și folosirea aței dentare – Este important să vă periați dinții de cel puțin două ori pe zi și să folosiți ața dentară zilnic. Pentru a curăța aparatul dentar, folosiți o periuță de dinți moale și pasta de dinți fără particule abrazive. În timpul periajului, încercați să fiți atenți la zonele în care aparatul dentar intră în contact cu dinții și să curățați cu grijă.

Evitarea anumitor alimente – În timp ce purtați aparatul dentar, este important să evitați alimentele care pot fi dure, lipicioase sau care se pot încleșta între dinți și aparatul dentar. De exemplu, evitați bomboanele tari, gumă de mestecat, covrigii și nucile.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.