Dentville

Proteza fixă pe
implanturi dentare

Proteză fixă pe implanturi dentare este o soluție durabilă și convenabilă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Dinții sunt esențiali nu doar pentru funcționalitatea maxilarului și a cavitații bucale, ci și pentru aspectul fizic al unei persoane. Din păcate, pierderea dinților poate fi o consecință inevitabilă a imbătrânirii, a unor afecțiuni dentare sau a unui traumatism. 

Ce este o proteză fixă pe implanturi ?

Proteza fixă pe implanturi dentare este o soluție de înlocuire a dinților lipsă care constă în implantarea unor suruburi de titan în osul maxilarului și atașarea unei coroane dentare permanente. Această soluție este una dintre cele mai durabile și convenabile pentru înlocuirea dinților lipsă și poate fi folosită pentru a înlocui un singur dinte sau mai mulți dinți.

proteza fixa pe implanturi dentare

De ce să alegi o proteză fixă pe implanturi dentare?

Există mai multe motive pentru care proteza fixa pe implanturi dentare este o alegere excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă. Printre acestea se numară:

Durabilitatea

Proteza fixa pe implanturi dentare este o soluție durabilă, care poate dura mai mult decât alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă, cum ar fi puntea dentară sau proteza mobilă.

Aspectul fizic

Proteza fixa pe implanturi dentare poate fi personalizata pentru a se potrivi perfect cu restul dinților și pentru a oferi un aspect natural și atractiv.

Funcționalitatea

Proteza fixa pe implanturi dentare este mai stabilă decât o proteză mobilă și poate oferi o funcționalitate similară cu a dinților naturali. Aceasta înseamnă ca purtătorii de proteză fixa pe implanturi dentare pot mânca cu mai multă ușurință și pot vorbi fară dificultate.

Confortul

În timp ce o proteza mobilă poate fi incomodă și poate cauza iritatii, proteza fixă pe implanturi dentare este mult mai confortabilă și mai puțin susceptibila la mișcări neplăcute în gură.

Proteza fixă pe implanturi dentare: Ce presupune procedura?

Procedura de implantare a protezei fixe pe implanturi dentare este destul de complexă și poate dura câteva luni până la finalizare. Iată câteva dintre etapele procesului:

Evaluarea și planificarea

Înainte de a începe procedura, medicul stomatolog va efectua o evaluare a cavitații bucale și va efectua o planificare detaliată a implanturilor și a protezei. Aceasta poate implica utilizarea de radiografii, scanarea digitală intraorala (de pus link) ghid chirurgical digital și alte tehnologii avansate.

Implantarea

După ce planul este finalizat, urmează etapa de implantare. Aceasta implică implantarea suruburilor de titan in osul maxilarului, sub anestezie locala sau generala. Dupa aceasta, urmeaza o perioada de vindecare, in timpul careia osul se va lega de implanturi prin intermediul unui proces numit osointegrare. Aceasta poate dura de la cateva saptamani pana la cateva luni, in functie de pacient.

Prelucrarea protezei

Dupa ce implanturile au fost integrate în osul maxilarului, urmeaza etapa de prelucrare a protezei fixe. Aceasta poate implica realizarea unor modele și amprente pentru a se asigura că proteza se va potrivi perfect cu restul dinților.

Atașarea protezei

În cele din urma, proteza este atașată la implanturi prin intermediul unor mici suruburi sau prin intermediul unor elemente de fixare. Proteza fixă pe implanturi dentare poate fi îndepartata doar de cître medicul stomatolog, astfel încat este important ca pacientul să se obișnuiască cu această opțiune permanentă.

Proteza fixă pe implanturi dentare: Care sunt avantajele și dezavantajele?

Înainte de a decide dacă o proteză fixă pe implanturi dentare este cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă, este important sa se ia în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele acestei proceduri.

Avantaje

 • Durabilitatea: proteza fixă pe implanturi dentare poate dura mai mult decât alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă, cum ar fi puntea dentara sau proteza mobilă.
 • Confortul: proteza fixă pe implanturi dentare este mult mai confortabila și mai puțin susceptibilă la miscari neplăcute în gura.
 • Functionalitatea: proteza fixă pe implanturi dentare este mai stabilă decât o proteză mobila și poate oferi o funcționalitate similară cu a dinților naturali.
 • Aspectul fizic: proteza fixă pe implanturi dentare poate fi personalizată pentru a se potrivi perfect cu restul dinților și pentru a oferi un aspect natural și atractiv.

Dezavantaje

 • Costul: proteza fixa pe implanturi dentare poate fi mai costisitoare decât alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă, cum ar fi proteza mobilă.
 • Timpul: procedura de implantare a protezei fixe pe implanturi dentare poate dura mai mult decât alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsa, cum ar fi puntea dentara sau proteza mobila.
 • Riscurile: orice interventie chirurgicala implica un anumit risc, inclusiv procedura de implantare a protezei fixe pe implanturi dentare. Printre acestea se numara infectiile, complicatiile cu anestezia si aparitia altor probleme stomatologice.

Proteza fixă pe implanturi dentare: Cand este necesară?

O proteza fixa pe implanturi dentare poate fi necesară pentru a înlocui un singur dinte sau mai multi dinți lipsă. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru pacienții care au pierdut dinți din cauza cariilor dentare, traumatismelor sau afecțiunilor parodontale. De asemenea, proteza fixă pe implanturi dentare poate fi o opțiune bună pentru pacienții care nu pot purta proteze mobile din cauza intoleranței sau a problemelor cu fixarea acestora. Este important să se consulte cu medicul stomatolog pentru a determina daca o proteza fixa pe implanturi dentare este cea mai buna opțiune pentru fiecare caz în parte.

Proteza fixă pe implanturi dentare: Cum se intreține?

Pentru a menține sănătatea protezei fixe pe implanturi dentare și a dinților naturali, este important să se acorde atenție igienei dentare. Aceasta poate implica periajul regulat și utilizarea aței dentare pentru a îndeparta resturile alimentare și placa bacteriană de pe dinți și de pe implanturi.

De asemenea, este important să se evite alimentele tari și abrazive care pot afecta proteza sau pot cauza deteriorarea acesteia. Pacientii trebuie să evite de asemenea alimentele și băuturile care pot cauza pete sau decolorari ale dinților naturali sau ai protezei fixe, cum ar fi cafeaua, ceaiul si băuturile carbogazoase.

În cazul în care proteza fixă pe implanturi dentare se deteriorează sau se decolorează, pacientul trebuie să se consulte cu medicul stomatolog pentru a se decide asupra celor mai bune opțiuni de reparare sau de înlocuire.

Cât costă o proteză fixă pe implanturi dentare?

Costul unei proteze pe implanturi difera de la clinică la alta sau în funcție de materiale:

 

Proteza fixă pe implanturi dentare: Întrebări frecvente

1. Este dureroasă procedura de implantare a protezei fixe pe implanturi dentare?

Procedura de implantare a protezei fixe pe implanturi dentare poate fi dureroasa, dar aceasta poate fi gestionată cu ajutorul anesteziei locale sau generale.

2. Cât timp durează procedura de implantare a protezei fixe pe implanturi dentare?

Procedura de implantare a protezei fixe pe implanturi dentare poate dura câteva luni, în funcție de perioada de vindecare a osului maxilarului și de procesul de prelucrare a protezei.

3. Pot mânca și vorbi normal cu o proteză fixă pe implanturi dentare?

Da, o proteza fixă pe implanturi dentare poate oferi o funcționalitate similară cu a dinților naturali, astfel încât pacienții pot mânca și vorbi normal cu această opțiune permanentă de înlocuire a dinților lipsă.

4. Cât de des trebuie să vizitez medicul stomatolog după implantarea protezei fixe pe implanturi dentare?

Este important să se viziteze medicul stomatolog pentru controale regulate și pentru a se asigura ca proteza fixa pe implanturi dentare și dinții naturali sunt sanatoși și funcționează corespunzător.

5. Pot fi protezele fixe pe implanturi dentare îndepartate daca este necesar?

Da, protezele fixe pe implanturi dentare pot fi îndepartate de câtre medicul stomatolog dacă este necesar. Totusi, deoarece acestea sunt fixate ferm în osul maxilarului, îndepartarea poate fi o procedura complexă și poate necesita intervenția chirurgicală.

6. Care sunt avantajele protezei fixe pe implanturi dentare față de protezele mobile?

Protezele fixe pe implanturi dentare oferă o serie de avantaje față de protezele mobile, cum ar fi o funcționalitate mai bună, mai mult confort, un aspect mai natural și o mai mare încredere în sine pentru pacienți.

Concluzie

Proteza fixă pe implanturi dentare este o opțiune bună pentru pacienții care au pierdut dinți și doresc o soluție permanentă de înlocuire a acestora. Este important să se consulte cu medicul stomatolog pentru a determina dacă această optiune este potrivită pentru fiecare caz în parte și să se acorde atenție igienei dentare pentru a mentine sănătatea dinților naturali și a protezei fixe pe implanturi dentare.

În cazul în care există probleme cu proteza fixă pe implanturi dentare, pacienții trebuie să se consulte cu medicul stomatolog pentru a decide asupra celor mai bune opțiuni de reparare sau de înlocuire. Dacă sunteți interesați de proteze fixe pe implanturi dentare, va recomandam să discutați cu medicul stomatolog și să aflați mai multe despre această opțiune de înlocuire a dinților lipsă.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programeaza-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum