Dentville

Albire Dentară cu Laser

Albirea dentară cu laser este o metodă inovativă cautată de mulți oameni care își doresc un zâmbet strălucitor și perfect alb, dar care spre deosebire de metoda tradițională de albire denatră, este mult mai eficientă, oferind rezultate imediate. Zâmbetul reprezintă cartea de vizită a fiecărei persoane, iar dinții albi și strălucitori contribuie semnificativ la încrederea în sine și la aspectul estetic. În acest articol, vei descoperi motivele pentru care ar trebui să apelezi la albirea dentară, precum și beneficiile pe care le aduce albirea dentară cu laser în domeniul stomatologiei moderne.

Ce Este Albirea Dentară?

Procesul de albire dinți reprezintă îndepărtarea petelor și decolorărilor de pe suprafața dinților, pentru a obține o nuanță mai albă și mai luminoasă. Această procedură are la bază utilizarea unor substanțe chimice, precum peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă, care acționează asupra pigmenților responsabili de decolorarea dinților. Scopul principal al acestei intervenții este îndepărtarea petelor și decolorărilor care pot apărea din diverse motive, precum consumul de cafea, fumatul, sau procesul natural de îmbătrânire.

Procesul de Albire Dentară Tradițională

Procedura tradițională de albire dentară implică utilizarea unui gel special aplicat pe suprafața dinților, conținând peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă. Această procedură putea fi realizată acasă sau în cabinetul medicului, unde se utilizau concentrații mai mari de substanțe.  Durata procedurii poate varia, iar în unele cazuri, este necesară repetarea tratamentului pentru a obține rezultate optime. De cele mai multe ori, această procedură tradițională dura câteva săptămâni, deoarece procedura necesita multe repetări

Când Este Necesar Procesul de Albire Dinți?

Există diverse motive pentru care cineva ar putea opta pentru albirea dentară. Printre acestea se numără:

 • decolorarea din cauza consumului de cafea, ceai, fumatului

 • utilizarea anumitor medicamente care afectează culoarea dinților

 • procesul natural de îmbătrânire, care poate duce la schimbări de culoare ale dinților.

Albirea dentară poate fi o soluție eficientă pentru redobândirea unui zâmbet strălucitor și sănătos.

 

Albirea Dentară cu Laser

Albirea dentară cu laser reprezintă o opțiune avansată și eficientă, aducând inovație în domeniul stomatologiei estetice. Laserul emite o lumină concentrată care interacționează cu substantele chimice din gelul de albire, accelerând astfel procesul de descompunere a petelor și decolorărilor. Această metodă trebuie să fie realizată sub stricta supraveghere a medicului dentist. De aceea, nu se poate realiza la domiciliu. Însă, avantajele acestei metode includ reducerea timpului necesar procedurii și obținerea rezultatelor imediate, într-un cadru controlat și sigur.

Procesul de Albire Dentară cu Laser

1. Consultația Preliminară

Procesul de albire cu laser începe cu o consultație prealabilă la medicul dentist. În cadrul acestei întâlniri, specialistul va evalua starea generală a sănătății orale, va identifica cauzele modificării culorii smalțului și va determina dacă albirea cu laser este potrivită pentru pacient. Este esențial să fie discutate așteptările și să se ofere informații detaliate despre procedură.

Înainte de începere aprocedurii propriu-zise, medicul trebuie să realizeze igienizarea profesională, adică curățarea dinților prin detartraj. Trebuie să rezolve toate problemele legate de cariile dentare, deoarece soluția de albire poate pătrunde prin cavitățile deschise în interiorul dintelui.

2. Protejarea Țesuturilor Moi

Înainte de începerea tratamentului, medicul dentist va proteja gingiile și alte țesuturi moi pentru a preveni eventualele iritații sau arsuri. O barieră specială sau geluri de protecție sunt aplicate cu atenție pentru a izola zona care urmează a fi tratată.

3. Aplicarea Gelului de Albire

Medicul dentist aplică un gel special pe suprafața dinților, conținând peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă. Acest gel este conceput să penetreze smalțul dentar pentru a îl curăța în profunzime. 

4.Activarea cu Laser

Un pas crucial în procesul de albire cu laser este utilizarea unei surse de lumină laser sau LED pentru a activa substanțele chimice din gelul de albire. Această activare intensifică procesul de descompunere a petelor și accelerează eficacitatea tratamentului.

5. Reaplicarea și Monitorizarea

În funcție de gradul de decolorare și de rezultatele dorite, gelul de albire poate fi reaplicat și procesul de activare cu laser se repetă de mai multe ori în cadrul aceleiași ședințe. Medicul dentist monitorizează cu atenție evoluția procesului pentru a asigura un control precis asupra nuanței obținute.

6. Finalizarea Tratamentului

Odată ce rezultatele dorite sunt atinse, medicul dentist va îndepărta gelul de albire și va evalua starea finală a dinților. Pacientul va observa o îmbunătățire semnificativă a nuanței dinților, iar zâmbetul va străluci într-un mod natural și sănătos.

7. Îngrijirea Post-Tratament

După albirea cu laser, medicul dentist va oferi pacientului recomandări privind igiena orală și evitarea factorilor care pot cauza decolorare. Printre aceștia se numără cafeaua, consumul de alcool, unele medicamente. Este important să se respecte cu strictețe aceste recomandări pentru a menține rezultatele obținute pe termen lung. În general, albirea dinților durează de la 6 luni până la câțiva ani. 

Cui Se Recomandă Albirea Dentară Laser?

Procedura de albire dinți se recomandă persoanele tinere, cu vârsta până în 30 de ani. Acestea vor beneficia cel mai mult de rezultatele tratamentelor de albire. Odată cu înaintarea în vârstă, smalțul devine mai subțire și, prin uzura naturală, dinții vor păarea mai galbeni. De aceea, deși rezultatele vor fi vizibile, ele nu vor fi spectaculoase.

Cui Nu Se Recomandă Albirea Dentară Laser?

 • Persoanelor care nu mai au dinți naturali, cu au și dantură artificială. Procesul de albire a dinților nu are efect pe suprafețe precum obturații, coroane dentare, fațete ceramice sau implanturi dentare. Ele nu sunt afectate de procesul de albire în niciun fel, deci nu își vor schimba culoarea;
 • Femeilor însărcinate și celor care alăptează;
 • Copiilor sub 16 ani;
 • Persoanelor cu carii netratate, dinți crăpați, fisurați și afecțiuni netratate ale gingiilor.

Albirea dentară, indiferent de metoda aleasă, trebuie realizată sub supravegherea unui medic stomatolog profesionist. Este crucial să se respecte îndrumările post-tratament, cum ar fi evitarea consumului de substanțe care pot cauza decolorare și menținerea unei igiene orale corespunzătoare.

 

Albire Dinți Preț

Dacă ești interesat de îmbunătățirea zâmbetului printr-un efect strălucitor de albire, cu siguranță te-ai gândit cât costă o albire dentară. Procesul de albire dinți are un preț în funcție de mai mulți factori. Printre aceștia se numără locația clinicii, experiența medicului, precum și tehnologia pe care o utilizează. Pentru rezultate impresionante, cel mai sigur este să apelezi la o clinică premium unde stomatologii profesioniști utilizează aparatură de ultimă generație pentru a îți oferi o experiență unică și rezultatele exact așa cum ți le dorești. 

 

Concluzie

În concluzie, albirea dentară cu laser reprezintă o opțiune eficientă și sigură pentru cei care doresc să obțină un zâmbet mai alb și mai strălucitor. Cu tehnologia avansată și profesionalismul medicului stomatolog, acest proces poate oferi rezultate remarcabile și poate contribui semnificativ la îmbunătățirea încrederii în sine și a aspectului estetic al zâmbetului.

Întrebări frecvente despre albire dentară cu laser

1. Ce Este Albirea Dentară cu Laser și Cum Funcționează?

Albirea dentară cu laser este o procedură stomatologică avansată, în care laserul este folosit pentru a accelera procesul de albire. Acesta interacționează cu substanțele chimice din gelul de albire, stimulând eliberarea oxigenului și accelerând descompunerea petelor și decolorărilor de pe dinți.

2. Care Sunt Avantajele Albirii Dentare cu Laser?

Albirea dentară cu laser oferă rezultate imediate și eficiente. Datorită tehnologiei avansate, timpul necesar pentru procedură este redus, iar pacienții pot experimenta o îmbunătățire semnificativă a nuanței dinților încă de la prima ședință.

3. Cine Este Candidat Potrivit pentru Albirea Dentară cu Laser?

Majoritatea persoanelor sănătoase pot beneficia de albirea dentară cu laser. Cu toate acestea, este important să consultați un medic stomatolog pentru a evalua starea dumneavoastră orală și pentru a determina dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră.

4. Există Riscuri sau Efecte Secundare?

Albirea dentară cu laser este considerată sigură atunci când este efectuată sub supravegherea unui profesionist. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta sensibilitate temporară la dinți sau iritații ale gingiilor. Aceste efecte secundare sunt de obicei tranzitorii și se remediază după finalizarea tratamentului.

5. Cât de Albă Pot deveni Dinții După Albirea cu Laser?

Rezultatele pot varia în funcție de starea inițială a dinților și de obiectivele individuale ale pacientului. Cu toate acestea, albirea dentară cu laser poate produce o îmbunătățire semnificativă a nuanței dinților, adesea obținându-se dinți mai albi cu mai multe nuanțe.

6. Cât Durează Procedura de Albire cu Laser?

Durata procedurii poate varia în funcție de gradul de decolorare și de numărul de ședințe necesare. În general, albirea dentară cu laser este un proces mai rapid în comparație cu metodele tradiționale, iar o ședință poate dura în jur de 30 de minute până la o oră.

7. Cum se Menține Albirea După Tratament?

Medicul stomatolog vă va oferi sfaturi privind îngrijirea post-tratament. Evitarea alimentelor și băuturilor care pot cauza decolorare și menținerea unei igiene orale corespunzătoare sunt importante pentru menținerea rezultatelor obținute.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.