Dentville

Coroana dentară

Ce este? Tipuri de coroane? Preț?

Când vine vorba de sănătatea dentară, fiecare detaliu contează. O coroană dentară este o soluție excelentă pentru a repara sau înlocui o dinte deteriorat sau lipsă.

 

Tipuri de coroane dentare

Folosim mai multe tipuri de corane dentare in functie de preferintele estetice dar si complexitatea cazurilor

Contactează-ne

Ai o urgenta stomatologica care necesita o programare imediata? Apeleaza-ne acum

Ce este coroana dentară?

Dar ce este o coroană dentară? Ce tipuri de coroane sunt disponibile? Și cât costă? În acest articol, vom răspunde la aceste întrebări și multe altele pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine această procedură.

O coroană dentară este o proteză fixă care acoperă un dinte deteriorat sau lipsă. Acesta poate fi fabricat din diferite materiale, cum ar fi ceramica, metalul sau o combinație a acestora. Scopul coroanei dentare este de a proteja dantura și de a îmbunătăți aspectul fizic al zâmbetului.

Când este necesară o coroană dentară?

Există mai multe motive pentru care un pacient poate avea nevoie de o coroană dentară. Acestea includ:

 • un dinte aflat în stare avansată de deteriorare
 • un dinte fracturat sau fisurat
 • un dinte care a fost tratat endodontic (canalul radicular)
 • un dinte slăbit de carie
 • un dinte care a fost afectat de o boală parodontală

Procedura de plasare a coroanei dentare

Procedura de plasare a unei coroane dentare poate varia în funcție de cazul fiecărui pacient. În general, aceasta poate fi realizată în una sau două vizite la dentist.

În prima vizită, dentistul va evalua starea dintelui și va pregăti dantura pentru a primi coroana. Acest proces poate implica îndepărtarea parțială sau totală a dintelui afectat și modelarea acestuia pentru a se potrivi cu coroana dentară. Apoi, se va lua o amprentă a danturii pentru a se crea coroana personalizată.

În cazul în care este necesară o coroană temporară, aceasta va fi plasată până când coroana permanentă va fi gata.

După ce coroana personalizată este finalizată, aceasta va fi plasată pe dinte și ajustată pentru a se potrivi perfect. Dentistul va verifica și va ajusta culoarea coroanei pentru a se potrivi cu restul danturii. În cele din urmă, coroana va fi cimentată pe dinte și pacientul va fi instruit cu privire la îngrijirea acesteia.

Prețul coroanelor dentare

Costul unei coroane dentare poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv materialul utilizat și gradul de complexitate al cazului. În general, prețul unei coroane dentare poate varia între 500 și 2000 de lei. Este important de menționat că costul coroanei dentare poate fi acoperit de asigurarea de sănătate sau planul de asigurare dentară.

Îngrijirea coroanei dentare

Odată ce coroana dentară este plasată, este important să se mențină o igienă orală corespunzătoare. Aceasta include periajul regulat al dinților și utilizarea aței dentare. De asemenea, este important să se evite alimentele tari și lipicioase care pot deteriora coroana dentară.

Concluzie – coroana dentară este o soluție excelentă pentru a repara sau înlocui o dinte deteriorat sau lipsă. Există mai multe tipuri de coroane dentare disponibile, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Procedura de plasare a unei coroane dentare poate fi realizată în una sau două vizite la dentist, iar costul poate varia în funcție de mai mulți factori. Îngrijirea adecvată a coroanei dentare este importantă pentru a menține dantura sănătoasă și aspectul fizic al zâmbetului.

Întrebări frecvente

Este dureroasă plasarea unei coroane dentare?

În general, procedura este destul de ușoară și nedureroasă, dar dentistul poate utiliza anestezie locală dacă este necesar.

Cât timp durează o coroană dentară?

O coroană dentară poate dura între 5 și 15 ani si chiar mai mult, în funcție de îngrijirea corespunzătoare și de materialul utilizat pentru a o crea.

Există riscuri asociate cu plasarea unei coroane dentare?

Ca și în orice procedură dentară, există un risc de infecție sau de probleme cu anestezia. Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră despre eventualele riscuri înainte de a plasa o coroană dentară.

Coroana dentară poate fi plasată pe orice dinte?

În general, coroanele dentare pot fi plasate pe majoritatea dinților deteriorați sau lipsă. Cu toate acestea, dentistul trebuie să evalueze fiecare caz individual pentru a determina dacă este potrivită plasarea unei coroane dentare.

Este nevoie de îngrijire specială după plasarea coroanei dentare?

În general, îngrijirea regulată a dinților și a gingiilor este suficientă pentru a menține o coroană dentară sănătoasă. Este important să evitați alimentele tari și lipicioase care pot deteriora coroana și să vă efectuați controale dentare regulate.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum