Dentville

Tratament parodontoză neinvaziv

În prezent, tratamentul parodontozei a devenit mult mai eficient și mai puțin invaziv datorită avansurilor tehnologice și descoperirilor medicale. Acest articol explorează metodele de tratament modern și minim invaziv pentru parodontoza, concentrându-se pe tehnologiile inovatoare care ajută la minimalizarea disconfortului postoperator, eliminarea anesteziei locale și evitarea hematoamelor (vânătăilor).

Vom explora îndeaproape metodele populare precum detartrajul ultrasonic VectorParo Durr Dental, air flow-ul subgingival Perio Lunos Durr Dental, terapia fotodinamică cu diodă și Erbium Waterlase, precum și tratamentul retractiilor gingivale.

Tratament Parodontoză

Parodontoza, cunoscută și sub numele de boala parodontală, este o afecțiune inflamatorie care afectează gingiile și țesuturile de suport ale dinților. Neglijarea tratamentului adecvat poate duce la pierderea dinților și la deteriorarea sănătății generale. Cu toate acestea, cu avansurile medicale recente, există soluții inovatoare care pot trata această afecțiune într-un mod mai puțin invaziv și mai confortabil.

Ce este parodontoza și cum afectează sănătatea orală?

Parodontoza este o afecțiune cauzată de acumularea de plăci bacteriene în jurul dinților. Pe măsură ce placa se acumulează, gingiile devin inflamate și se retrag, lăsând expuse rădăcinile dinților și determinând formarea pungilor parodontale. Aceste pungi pot găzdui bacterii nocive care pot duce la distrugerea țesuturilor de suport ale dinților, precum și la deteriorarea osului maxilar.

În absența tratamentului, parodontoza poate provoca mobilitatea și pierderea dinților, afectând grav sănătatea orală și calitatea vieții pacientului.

 Tratament parodontoza-metode moderne și minim invazive

1. Detartrajul ultrasonic VectorParo Durr Dental

Detartrajul ultrasonic VectorParo Durr Dental este o metodă modernă de îndepărtare a plăcii bacteriene și a tartrului de pe suprafața dinților și din zona subgingivală. Această tehnică folosește ultrasunete pentru a sparge placa, asigurând astfel o îndepărtare mai eficientă și mai delicată a depozitelor de bacterii.

2. Air flow subgingival Perio Lunos Durr Dental

Air flow-ul subgingival Perio Lunos Durr Dental este o altă tehnică inovatoare pentru tratarea parodontozei. Acest procedeu implică utilizarea unui jet sub presiune de apă și particule fine de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta eficient placa și tartrul acumulate sub gingii. Tehnologia air flow asigură o curățare profundă și delicată, minimizând disconfortul și senzația de presiune resimțită de pacient.

3. Terapia fotodinamică cu diodă

Terapia fotodinamică cu diodă este o abordare modernă care implică utilizarea unei substanțe fotosensibile și a luminii laser pentru a distruge bacteriile din pungile parodontale. Această tehnică este minim invazivă, eficientă și rapidă, reducând semnificativ riscul de infecții ulterioare.

4. Terapia fotodinamică cu Erbium Waterlase

Terapia fotodinamică cu Erbium Waterlase folosește laserul cu Erbium Waterlase pentru a trata parodontoza . Acest tip de laser oferă o tăiere precisă și delicată, eliminând bacteriile din zona afectată. Terapia fotodinamică cu Erbium Waterlase stimulează, de asemenea, regenerarea țesuturilor, contribuind la vindecarea mai rapidă a gingiilor afectate.

5. Tratamentul retractiilor gingivale

Tratamentul retractiilor gingivale este o procedură minim invazivă care vizează restaurarea gingiilor retrase. Prin utilizarea tehnicilor moderne, precum transplantul de țesut gingival sau membranele de colagen, gingiile pot fi corectate și reparate cu succes.

Avantajele tratament parodontoza

1. Minimizarea disconfortului postoperator

Unul dintre cele mai mari avantaje ale metodelor minim invazive este faptul că acestea reduc semnificativ disconfortul și durerea postoperator. Pacienții care optează pentru un tratament parodontoza minim invaziv tind să se recupereze mai rapid și să se întoarcă la activitățile lor obișnuite într-un timp mai scurt.

2. Fără anestezie locală

În majoritatea cazurilor de tratament parodontoza minim invaziv, anestezia locală nu mai este necesară. Acest lucru reprezintă o veste bună pentru pacienții care evită anestezia sau au reacții adverse la acesta.

3. Fără hematoame (vânătăi)

Metodele minim invazive implică tăieturi și traumatisme mai mici asupra țesuturilor, ceea ce reduce riscul apariției hematoamelor sau vânătăilor după tratament.

Protocol parodontal standard în cadrul clinicii Dentville

ž Anestezie locală prin diferite tehnici: plexală, tronculară periferică, intraligamentară;

ž Decontaminare CHIMICA cu Hybenx 30 sec/ dinte circumferențial;

ž Detartraj supra și subgingival ultrasonic Vector Paro;

ž Aplicare Perisolv în pungile parodontale cele mai adânci conform parodontometriei timp de 15 secunde- decontaminare CHIMICA

ž Chiuretaje subgingivale cu ajutorul chiuretelor Gracey mini 5 și Gracey standard – decontaminare MANUALA

ž Air flow subgingival cu glicină,Lunos Perio Combi;

ž Terapie cu laser DIODA SI ERBIUM timp de 30 sec în șanțul gingival pentru fiecare dinte circumferențial, pentru sterilizarea pungilor parodontale și favorizarea coagulării;

ž Pacientului i se prescrie rețetă de antibiotic, în cazuri de mai jos a fost folosit Augmentin (amoxicilină 875mg/ acid clavulanic 125mg) timp de 7 zile și Metronidazol 250 mg timp de 8 zile, din a 4-a zi de antibiotic și colutoriu bucal pentru badijonări locale;

ž Se repetă parodontometria la controlul de 3 luni.

Concluzie

Tratament parodontoza neinvaziv și modern- o nouă eră în domeniul stomatologiei, oferind pacienților soluții eficiente, rapide și mai puțin dureroase. Metodele precum detartrajul ultrasonic VectorParo Durr Dental, air flow-ul subgingival Perio Lunos Durr Dental, terapia fotodinamică cu diodă și Erbium Waterlase, precum și tratamentul retractiilor gingivale, au demonstrat succes în tratarea bolii parodontale. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat să consultați un medic dentist pentru o evaluare și un tratament personalizat.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.