Dentville

Aparat dentar Safir

Dintre toate aparatele dentare disponibile astăzi, aparatul dentar safir este una dintre cele mai populare opțiuni. Acest tip de aparat dentar folosește bracket-uri din cristal de safir, fiind o alternativă estetică la aparatul dentar metalic. În acest ghid complet vom discuta tot ce trebuie să știți despre aparatul dentar safir, inclusiv avantajele și dezavantajele sale, procesul de instalare, întreținere și multe altele.

Ce este un aparat dentar safir?

Un aparat dentar safir este o opțiune de tratament ortodontic, care folosește bracket-uri din cristal de safir în locul celor din metal. Aparatul dentar safir este creat dintr-un material foarte rezistent, care nu se decolorează și este transparent, făcându-l mai puțin vizibil decât aparatul dentar metalic.

Avantajele aparatului dentar safir

Există o serie de avantaje asociate cu utilizarea aparatului dentar safir. Acestea includ:

Estetică mai bună

Aparatul dentar safir este mult mai discret decât aparatul dentar metalic, deoarece bracket-urile sunt transparente și nu se decolorează. Aceasta face ca aparatul dentar safir să fie o opțiune excelentă pentru persoanele care își doresc să își corecteze dinții, dar nu doresc să poarte un aparat dentar metalic vizibil.

Confort mai bun

Aparatul dentar safir este mult mai confortabil decât aparatul dentar metalic, deoarece bracket-urile sunt mai puțin proeminente și mai puțin iritante pentru gingii.

Mai eficient

Aparatul dentar safir poate fi mai eficient decât aparatul dentar metalic, deoarece bracket-urile sunt mai mici și mai precise, ceea ce poate duce la o durată mai scurtă de tratament.

Dezavantajele aparatului dentar safir

Deși există o serie de avantaje asociate cu utilizarea aparatului dentar safir, există și câteva dezavantaje. Acestea includ:

Durata de tratament poate fi mai lungă

Deși aparatul dentar safir poate fi mai eficient decât aparatul dentar metalic, în unele cazuri durata de tratament poate fi mai lungă, deoarece bracket-urile sunt mai delicate și mai puțin rezistente decât cele din metal. Cazurile sunt extrem de rare dar trebuie sa stiti si acest detaliu atunci cand va doriti un aparat dentar de safir.

Poate fi mai dificil de curățat

Aparatul dentar safir poate fi mai dificil de curățat decât aparatul dentar metalic, deoarece bracket-urile sunt mai mici și mai precise, ceea ce poate face mai dificilă îndepărtarea resturilor alimentare.

 

Procesul de instalare a aparatului dentar safir

Procesul de instalare a aparatului dentar safir implică mai multe etape. Primul pas este consultarea cu un medic specialist in ortodontie, care va evalua starea danturii și va determina dacă aparatul dentar safir este o opțiune potrivită. Dacă medicul ortodont stabileste ca aparatul dentar safir este recomandat, va urma etapa de preinstalare, care poate include preluarea amprentelor cu ajutorul scanerului dentar intraoral, realizarea radiografiilor dentare și planificarea digitala detaliată a tratamentului.

După ce preinstalarea este finalizată, urmează etapa de instalare propriu-zisă. Acest proces implică aplicarea bracket-urilor de safir pe dinți, utilizând o substanță adezivă specială. De obicei, procesul de instalare durează între 1 și 2 ore.

Întreținerea aparatului dentar safir

În timp ce purtați aparatul dentar safir, este important să aveți grijă de igiena orală și să faceți vizite regulate la medicul ortodont. În plus, trebuie să evitați alimentele tari sau lipicioase, care ar putea deteriora bracket-urile sau ar putea face ca aparatul să se decoloreze.

Durata de purtare a aparatului dentar safir

Durata de purtare a aparatului dentar safir poate varia în funcție de severitatea problemelor dentare și de modul în care răspundeți la tratament. În general, durata de purtare a aparatului dentar safir este între 12 și 24 de luni, dar poate fi mai lungă în anumite cazuri.

Costul aparatului dentar safir - Aparat dentar safir pret

Costul aparatului dentar safir poate varia în funcție de multe factori, inclusiv de gravitatea problemelor dentare și de locația clinicii. De obicei, aparatul dentar safir este mai scump decât aparatul dentar metalic, iar costul poate varia între 3000 și 8000 de lei. In Bucuresti, la clinica stomatologica Dentville, costurile cu un aparat dentar de safir sunt:

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Cui se potrivește aparatul dentar safir?

Aparatul dentar safir poate fi o opțiune potrivită pentru persoanele de toate vârstele, care doresc să își corecteze dinții și să își îmbunătățească estetica dentară. În special, aparatul dentar safir este o alegere excelentă pentru persoanele care își doresc un aparat dentar mai puțin vizibil decât aparatul dentar metalic.

Concluzie

Aparatul dentar safir este o opțiune populară și eficientă pentru tratarea problemelor dentare și îmbunătățirea esteticii dentare. Cu toate acestea, este important să consultați un medic specialist in ortodontie și să discutați toate opțiunile disponibile înainte de a decide dacă aparatul dentar safir este potrivit pentru dvs. Dacă sunteți interesați de aparatul dentar safir și doriți să aflați mai multe informații despre acesta, nu ezitați să discutați cu medicul ortodont din cadrul clinicii de stomatologie Dentville.

Întrebări frecvente despre aparat dentar safir

Cât durează procesul de instalare a aparatului dentar safir?

 • Procesul de instalare durează de obicei între 1 și 2 ore.

Cum trebuie să îngrijesc aparatul dentar safir?

 • Este important să aveți grijă de igiena orală și să evitați alimentele tari sau lipicioase, care ar putea deteriora bracket-urile sau ar putea face ca aparatul să se decoloreze.

Cât timp trebuie să port aparatul dentar safir?

 • Durata de purtare a aparatului dentar safir poate varia în funcție de severitatea problemelor dentare și de modul în care răspundeți la tratament. În general, durata de purtare este între 12 și 24 de luni.

Care este costul aparatului dentar safir?

 • Costul aparatului dentar safir poate varia în funcție de multe factori, inclusiv de gravitatea problemelor dentare și de locația clinicii. De obicei, costul este mai mare decât pentru aparatul dentar metalic, iar prețul poate varia între 3000 și 8000 de lei.

Cui se potrivește aparatul dentar safir?

 • Aparatul dentar safir poate fi o opțiune potrivită pentru persoanele de toate vârstele, care doresc să își corecteze dinții și să își îmbunătățească estetica dentară. În special, este o alegere excelentă pentru persoanele care își doresc un aparat dentar mai puțin vizibil decât aparatul dentar metalic.

Sperăm că acest ghid complet despre aparatul dentar safir v-a fost util și v-a oferit informațiile necesare pentru a lua decizia corectă în ceea ce privește tratamentul ortodontic. Nu uitați să consultați întotdeauna un medic specialist și să urmați recomandările acestuia pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum