Dentville

Chirurgie Dentară cu Laserul

O chirurgie dentară cu laserul reprezintă o ramură medicală cu care majoritatea pacienților se tem să se confrunte. Cu toate acestea, evoluția tehnologiei și noile metode au adus îmbunătățiri semnificative, ceea ce face ca aceste proceduri să fie mai puțin înfricoșătoare pentru pacienții noștri. Un instrument valoros pentru medicul stomatolog-chirurg este laserul dentar, care aduce multiple beneficii șiavantaje în intervențiile chirurgicale.

Ce reprezintă o chirurgie dentară?

Chirurgia cu laserul reprezintă o tehnică avansată utilizată în medicina dentară pentru a trata o varietate de afecțiuni orale. Acest procedeu implică utilizarea unui fascicul de lumină concentrat și de înaltă energie pentru a efectua diverse intervenții. Printre procedurile comune realizate cu ajutorul laserului se numără:

1.Extracții dentare complicate

2.Hemostază post-extractională

3.Gingivectomie

4.Alveoloplastie

5.Chistectomii

6.Îndepărtarea nedureroasă a leziunilor gingivale

De Ce Alegerile Chirurgiei cu Laserul?

Principalul motiv pentru care medicii stomatologi aleg să utilizeze laserul în intervențiile lor este datorat controlului sporit al sângerării. Datorită abilităților sale, laserul reduce la minimum sângerarea, asigurând un mediu steril, care favorizează o recuperare mai rapidă a pacientului. Pe lângă beneficiile legate de sângerare, chirurgia cu laser oferă și o precizie crescută în comparație cu tehnicile clasice. Acest lucru duce la o durată mai scurtă a procedurilor, reducând timpul petrecut în cabinetul stomatologic și permițând pacienților să se recupereze mai repede.

Funcționarea Laserului în Chirurgia Dentară

Laserul dentar funcționează pe două categorii principale de țesuturi din cavitatea orală:

1. Țesuturile Moi precum Gingia: Laserul de diodă este folosit pentru tratarea țesuturilor moi, cum ar fi gingia. Acesta este ideal pentru intervenții precum gingivectomiile sau îndepărtarea leziunilor gingivale.

2. Țesuturile Dure precum Dinții, Oasele și Canalele Radiculare: Pentru tratarea țesuturilor dure, precum dinții, oasele sau canalul radicular, se utilizează laserul erbium. Acest tip de laser asigură precizie și eficiență în intervenții precum extracțiile dentare complicate sau chistectomiile.   

Concluzie

Chirurgia dentară cu laserul reprezintă o opțiune modernă și eficientă în tratarea diverselor afecțiuni orale. Beneficiile sale includ reducerea sângerării, precizie sporită, și recuperare mai rapidă pentru pacienți. Prin utilizarea tehnicilor de chirurgie cu laser, pacienții pot depăși frica de intervențiile stomatologice și se pot bucura de un zâmbet sănătos și strălucitor.

Întrebări frecvente:

1. Ce este chirurgia dentară cu laser?

Chirurgia dentară cu laser este o tehnică avansată utilizată în stomatologie, care implică utilizarea unui fascicul de lumină concentrat și de înaltă energie pentru a efectua diverse intervenții chirurgicale.

2. Care sunt avantajele chirurgiei cu laserul?

Principalele avantaje ale chirurgiei cu laserul includ reducerea sângerării, precizie sporită, durată mai scurtă a procedurilor și recuperare mai rapidă pentru pacienți.

3. Ce tipuri de intervenții pot fi realizate cu laserul dentar?

Laserul dentar este folosit pentru diverse intervenții, cum ar fi extracții dentare complicate, hemostaza post-extractionala, gingivectomie, alveoloplastie, chistectomii și îndepărtarea leziunilor gingivale.

4. Este chirurgia cu laserul sigură?

Da, chirurgia cu laserul este considerată sigură și eficientă în mâinile unui medic stomatolog experimentat.

5. Pot beneficia de chirurgia cu laserul dacă am frică de proceduri stomatologice?

Da, chirurgia cu laserul poate fi o opțiune excelentă pentru pacienții care se tem de procedurile stomatologice tradiționale, deoarece reduce durerea și disconfortul asociate intervențiilor.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum