Dentville

Tratament cu laserul
pentru parodontoză

Tratament parodontoză laser- o opțiune eficientă de tratament pentru parodontoză!

Parodontoza este o afecțiune dentară destul de frecventă, care apare atunci când țesuturile din jurul dinților sunt inflamate. Această inflamație poate duce la slăbirea țesuturilor gingivale și chiar la pierderea dinților. 

În acest articol, vom discuta despre cum funcționează tratamentul cu laser pentru parodontoza și despre avantajele sale.

Ce este parodontoza?

Parodontoza este o afecțiune dentară care apare atunci când bacteriile se acumulează în jurul dinților, determinând inflamația țesuturilor gingivale și ducând la distrugerea țesuturilor de susținere ale dinților. Simptomele parodontozei includ sângerare gingivală, umflarea gingiilor și retracția gingivală. Această afecțiune poate duce la slăbirea țesuturilor gingivale și chiar la pierderea dinților.

Tratament parodontoză laser- cum funcționează?

Un tratamentul parodontoza laser implică utilizarea unui laser specializat pentru a elimina bacteriile și țesuturile inflamate din jurul dinților. Laserul poate fi utilizat pentru a curăța suprafețele dinților și pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților și din jurul acestora. În plus, laserul poate fi utilizat pentru a îndepărta țesuturile inflamate și pentru a stimula creșterea țesuturilor sănătoase. Pentru mai multe informații poți contacta un Specialist din cadrul clinicii Dentville.

tratament parodontoza laser

Tratament parodontoză laser- avantaje

Există mai multe avantaje ale tratamentului cu laser pentru parodontoza, inclusiv:

Tratamentul este non-invaziv

Tratamentul cu laser pentru parodontoza este non-invaziv și nu necesită utilizarea instrumentelor de chirurgie dentară tradiționale. Acest lucru înseamnă că nu există incizii sau cusături, ceea ce reduce durerea și timpul de recuperare.

Reducerea sângerărilor gingivale

Tratamentul cu laser pentru parodontoza poate reduce sângerările gingivale și poate îmbunătăți starea generală a sănătății gingivale.

Reducerea durerii și a inflamației

Tratamentul cu laser pentru parodontoza poate reduce durerea și inflamația asociate cu această afecțiune, ajutând pacienții să se simtă mai confortabil.

Promovarea vindecării țesuturilor

Laserul poate fi utilizat pentru a stimula creșterea țesuturilor sănătoase, ajutând la vindecarea țesuturilor gingivale afectate de parodontoza.

Reducerea riscului de pierdere a dintilor

Concluzie

Tratamentul cu laser pentru parodontoza poate fi o opțiune eficientă de tratament pentru pacienții care suferă de această afecțiune. Acest tratament poate reduce durerea, inflamația și sângerarea gingivală, ajutând la stimularea creșterii țesuturilor sănătoase. Înainte de a decide dacă acest tratament este potrivit pentru dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile și riscurile acestui tratament.

Intrebari frecvente - FAQs

Este tratamentul cu laser dureros pentru parodontoză?

Tratamentul cu laser pentru parodontoză este considerat a fi confortabil și nedureros.

Cât timp durează tratamentul cu laser pentru parodontoza?

Durata tratamentului cu laser pentru parodontoza variază în funcție de severitatea afecțiunii și de numărul de dinți afectați, dar poate dura între o jumătate de oră și o oră.

Tratamnt parodontoza laser- există riscuri asociate?

Există unele riscuri asociate cu tratamentul cu laser pentru parodontoza, cum ar fi sângerări gingivale ușoare sau disconfort în timpul sau după tratament. Cu toate acestea, acest tratament este considerat a fi sigur și eficient.

Cum pot să îmi mențin sănătatea gingivală după tratament parodontoza laser?

Este important să vă mențineți o igienă orală bună după tratamentul cu laser pentru parodontoza. Aceasta include periajul regulat al dinților, utilizarea aței dentare și vizitele regulate la medicul stomatolog pentru evaluarea sănătății gingivale.

Tratament parodontoză laser- când trebuie apelat la medic?

Dacă aveți simptome de parodontoza, cum ar fi sângerare gingivală sau umflarea gingiilor, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentul cu laser. Medicul dumneavoastră poate evalua starea generală a sănătății dvs. dentare și poate determina dacă acest tratament este potrivit pentru dumneavoastră.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum