Dentville

Estetica Dentară

Estetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă de îmbunătățirea aspectului zâmbetului, oferind o varietate de soluții pentru rezolvarea problemelor dentare.

Zâmbetul este o formă de exprimare personală și poate fi o sursă puternică de încredere în sine. Oricine își dorește să aibă un zâmbet frumos și sănătos care să strălucească în fiecare zi. 

Tipuri de aparate dentare

Folosim mai multe tipuri de aparate dentare in functie de preferintele estetice ale pacientilor dar si complexitatea cazurilor ortodontice

Contactează-ne

Ai o urgenta stomatologica care necesita o programare imediata? Apeleaza-ne acum

Ce este Estetica Dentară?

Estetica dentară este o specialitate a stomatologiei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului zâmbetului prin utilizarea diferitelor proceduri și tehnici. Aceste proceduri pot include albirea dinților, aplicarea de coroane și fațete dentare, înlocuirea amalgamului cu plombe estetice și multe altele. Scopul principal al esteticii dentare este de a crea un zâmbet armonios, natural și atrăgător.

Importanța Esteticii Dentare

Un zâmbet frumos și sănătos nu aduce doar beneficii estetice, ci și un impact pozitiv asupra stării generale de sănătate. O dantură estetică corectă poate îmbunătăți funcționalitatea și vorbirea, poate mări încrederea în sine și poate contribui la o igienă orală mai bună. De asemenea, un zâmbet atrăgător poate avea un efect benefic asupra relațiilor interpersonale și profesionale.

Opțiuni pentru Îmbunătățirea Zâmbetului

Albirea Dinților

Albirea dentară este unul dintre cele mai populare tratamente de estetică dentară. Acesta implică utilizarea unui gel special pe bază de peroxid de hidrogen pentru a elimina petele și decolorările de pe suprafața dinților. Rezultatul este un zâmbet mai luminos și mai strălucitor.

Plombe Estetice

Plombele estetice, cunoscute și sub denumirea de plombe de compozit, sunt utilizate pentru a repara dinții afectați de carii sau fracturi. Aceste plombe sunt realizate dintr-un material de culoare similară cu cea a dintelui, oferind un aspect natural și atrăgător.

Coroane Dentare

Coroanele dentare sunt capace dentare personalizate care acoperă dinții deteriorați sau slabi, restabilindu-le forma și funcționalitatea. Acestea pot fi realizate din ceramică sau porțelan și sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu restul dinților.

Fațete Dentare

Fațetele dentare sunt foi subțiri de ceramică sau porțelan care se lipesc pe partea frontală a dinților pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului. Ele pot corecta dinți ciobiți, decolorați sau cu forme neregulate, oferindu-le un aspect estetic perfect.

Etapele Tratamentului de Estetică Dentară?

Estetica dentară implică mai multe etape pentru a asigura obținerea celor mai bune rezultate. Iată cum funcționează procesul de îmbunătățire a zâmbetului:

Consultația Inițială

Primul pas este să consulți un specialist în estetica dentară. Acesta va examina starea actuală a dinților și va discuta cu tine despre obiectivele tale estetice. Împreună, veți stabili un plan personalizat de tratament.

Planificarea Tratamentului

În urma consultației, specialistul va crea un plan detaliat de tratament, indicând procedurile necesare și costurile implicate. Acest plan va fi discutat cu tine pentru a te asigura că ești pe deplin informat și că îți răspunde nevoilor și așteptărilor.

Execuția Tratamentului

După ce planul este aprobat, începe etapa de executare a tratamentului. Fiecare procedură este realizată cu grijă și precizie pentru a obține cele mai bune rezultate. Durata tratamentului poate varia în funcție de procedurile alese și de starea inițială a dinților.

Criterii de Alegere a unui Specialist în Estetică Dentară

Alegerea unui specialist potrivit în estetica dentară este crucială pentru succesul tratamentului. Iată câteva criterii importante de luat în considerare:

 • Experiență și calificări relevante în domeniul esteticii dentare
 • Portofoliu de cazuri tratate cu succes
 • Recenzii și recomandări de la alți pacienți mulțumiți
 • Utilizarea de tehnologii și echipamente moderne

Beneficiile Esteticii Dentare

Estetica dentară aduce numeroase beneficii, inclusiv:

 • Un zâmbet mai strălucitor și mai atrăgător
 • Îmbunătățirea încrederii în sine
 • Funcționalitatea și vorbirea îmbunătățite
 • O igienă orală mai bună
 • Oportunități profesionale și sociale îmbunătățite

Cum să Ai Grijă de Zâmbetul Tău După Tratamentul de Estetică Dentară?

După ce ai finalizat tratamentul de estetică dentară, este important să continui să ai grijă de zâmbetul tău pentru a menține rezultatele pe termen lung. Iată câteva sfaturi utile:

 • Periajul regulat de două ori pe zi și utilizarea aței dentare
 • Vizite regulate la dentist pentru controale și curățări profesionale
 • Evitarea consumului excesiv de băuturi și alimente care pot pata dinții
 • Utilizarea protecțiilor dentare pentru activități sportive de contact

Mituri Comune Despre Estetica Dentară

1. Este Estetica Dentară Dureroasă?

Majoritatea procedurilor de estetică dentară sunt minim invazive și pot fi realizate cu anestezie locală, astfel încât durerea să fie minimizată.

2. Cât Durează Rezultatele Tratamentului de Albire a Dintilor?

Rezultatele albiri dintilor pot dura între șase luni și doi ani, în funcție de stilul de viață și obiceiurile de igienă orală.

3. Estetica Dentară este Doar o Preocupare Estetică, nu și Medicală?

Estetica dentară poate avea un impact pozitiv asupra sănătății dentare, precum și asupra aspectului zâmbetului.

Recomandări pentru Menținerea unui Zâmbet Frumos

Pentru a menține un zâmbet frumos și sănătos, urmează aceste recomandări:

 • Vizite regulate la dentist pentru examinări și curățări
 • Evitarea obiceiurilor dăunătoare, precum fumatul și consumul excesiv de alcool
 • O igienă orală corectă și folosirea tehnicilor adecvate de periaj
 • Consultarea medicului dentist la cel mai mic semn de disconfort sau problemă dentară

Concluzie

Estetica dentară reprezintă o oportunitate minunată de a obține un zâmbet perfect și de a îmbunătăți calitatea vieții. Prin utilizarea diverselor proceduri și tehnici, un specialist în estetica dentară poate transforma un zâmbet obișnuit într-unul strălucitor și atrăgător.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Programare online

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.