Dentville

Aparat Dentar Invisalign

Ce trebuie să știi despre aparatul dentar invizibil?

În ultimii ani, aparatul dentar Invisalign a câștigat popularitate printre pacienții care doresc să-și alinieze dinții. Acesta este un aparat ortodontic invizibil, format dintr-o serie de aligneri transparenți, care se potrivesc pe dinții pacientului. În acest articol, vom discuta despre avantajele și dezavantajele aparatului dentar Invisalign, cum funcționează, cât costă și cum poate fi îngrijit.

aparat dentar invisalign

Ce este aparatul dentar Invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este o opțiune de tratament ortodontic invizibil. În loc să folosească bracket-uri și cabluri metalice, acest aparat este format dintr-o serie de aligneri transparente, care sunt schimbate în mod regulat pentru a muta dinții în poziția corectă. Fiecare set de aligneri este personalizat pentru fiecare pacient, pentru a asigura o potrivire perfectă pe dinții lor.

Cum funcționează aparatul dentar Invisalign?

Înainte de a începe tratamentul cu aparatul dentar Invisalign, medicul stomatolog din cadrul clinicii va face o scanare a dinților pacientului, folosind scanerul digital intraoral. Această scanare este folosită pentru a crea un model digital 3D al dinților pacientului, care este apoi folosit pentru a proiecta seria de aligneri personalizați. Fiecare set de aligneri este purtat timp de aproximativ două săptămâni, după care este înlocuit cu următorul set în serie. Fiecare set de aligneri împinge dinții treptat în poziția corectă, până când aceștia ajung la poziția dorită.

Avantajele aparatului dentar Invisalign

Există mai multe avantaje ale tratamentului cu aparatul dentar Invisalign, inclusiv:

 • Estetică: Aparatul dentar Invisalign este practic invizibil, astfel încât pacienții pot zâmbi și vorbi fără a fi îngrijorați de aspectul lor.
 • Confort: Alignerii sunt fabricați dintr-un material plastic moale, care se potrivește confortabil pe dinți și nu irită gingiile sau obrajii.
 • Îngrijire ușoară: Alignerii pot fi îndepărtați pentru periajul dinților și pentru mese, ceea ce face igiena orală mult mai ușoară decât în cazul aparatelor dentare tradiționale.
 • Durată mai scurtă a tratamentului: Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign durează, în general, între 6 și 18 luni, mai puțin decât tratamentul cu aparat dentar tradițional.

Dezavantajele aparatului dentar Invisalign

Deși există mai multe avantaje ale tratamentului cu aparatul dentar Invisalign, există și câteva dezavantaje de care pacienții ar trebui să fie conștienți, inclusiv:

 • Cost: Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign este, în general, mai scump decât tratamentul cu aparat dentar tradițional, din cauza costului ridicat al tehnologiei folosite pentru a crea alignerii personalizați.
 • Necesitatea purtării constante a alignerilor: Pentru ca tratamentul cu aparatul dentar Invisalign să fie eficient, alignerii trebuie purtați în permanență, cu excepția perioadelor de periaj și mese. Acest lucru poate fi dificil pentru unele persoane.

Cât costă un aparat dentar Invisalign?

Costul unui aparat dentar Invisalign poate varia în funcție de durata tratamentului și de gradul de complexitate al cazului ortodontic. În general, un aparat dentar Invisalign poate costa între 10 000lei și +24 000 de lei în România. In cadrul clinicii stomatologice Dentville din Bucuresti, oferim pacientilor preturi intre 10 000 si 18 000lei. Pentru a obtine o estimare precisa a costului unui aparat dentar, va sugeram sa programati o vizita la unul dintre medicii nostri specialisti.

 

Aparatul dentar Invisalign este o opțiune de tratament ortodontic invizibil, care are mai multe avantaje față de aparatul dentar tradițional, inclusiv estetica, confortul și îngrijirea ușoară. Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje, cum ar fi costul și necesitatea purtării constante a alignerilor. Înainte de a decide să urmeze un tratament cu aparatul dentar Invisalign, pacienții ar trebui să ia în considerare toate aspectele tratamentului și să discute cu medicul specialist din cadrul clinicii stomatologice pentru a decide care este cea mai bună opțiune pentru nevoile lor individuale.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Întrebări frecvente

Cât costă un aparat dentar Invisalign?

Costul tratamentului cu aparatul dentar Invisalign variază în funcție de complexitatea cazului și de regiunea în care pacientul locuiește. În general, costul tratamentului cu aparatul dentar Invisalign este mai mare decât cel al tratamentului cu aparat dentar tradițional. Însă, trebuie sa luati in calcul cateva aspecte foarte importante ce influenteaza pretul serviciilor stomatologice:

 • Locatia clinicii stomatologice influențează pretul serviciilor dentare. Chiriile in centrul orasului sunt mult mai mari decat cele de la periferia orasuluil prin urmare pretul aparatului dentar poate fi influentat de gradul de dezvoltare al orasului. Cel mai facil exemplu este orasul Cluj in care chiriile pe care le platesc clinicile stomatologice de acolo sunt mult mai mari decat cele pe care le platesc unele clinici de stomatologie din Bucuresti.
 • Experienta medicului este al doilea factor care influenteaza pretul aparatului dentar. Trebuie sa stiti ca sanatatea primeaza inainte de toate si este recomandat ca atunci cand doresti sa faci un tratament chiar si tratament ortodontic este de preferat sa analizezi foarte bine experienta medicului stomatolog caruia ii increditezi sanatatea ta. Ei bine, Dr. Silvia Cojocariu este medic ortodont in cadrul Clinicii Stomatologice Dentville din Bucuresti si a participat la numeroase cursuri atat in Romania cat si in strainatate in domeniul ortodontiei. Specializarea in ortodontie a obtinut-o in Statele Unite in cadrul Don McGann Postgraduate School of Dentistry.
 • Gradul de tehnologizare al clinicii stomatologice este un alt factor care influenteaza pretul tratamentului ortodontic. Acum suntem in era digitala si folosim in cadrul clinicii stomatologice Dentville aparatura foarte avansata si software-uri care ajuta la diagnosticare si planificare digitala a fiecarui tratament ortodontic.

Cum poate fi îngrijit aparatul dentar Invisalign?

Pentru a asigura un tratament eficient și o igienă orală corespunzătoare, este important ca pacienții să îngrijească corespunzător alignerii Invisalign. Alignerii trebuie îndepărtați pentru periajul dinților, după fiecare masă, iar apoi spălați cu apă caldă. Este important să nu se folosească apă fierbinte sau peroxid de hidrogen, deoarece acest lucru poate distruge materialul plastic al alignerilor. În plus, este important ca pacienții să evite să mănânce sau să bea cu alignerii în gură, deoarece acest lucru poate cauza deteriorarea alignerilor.

Este tratamentul cu aparatul dentar Invisalign dureros?

Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign poate fi mai puțin dureros decât tratamentul cu aparat dentar tradițional, deoarece alignerii sunt mai confortabili și nu există fire sau bracketuri care să cauzeze iritații. Cu toate acestea, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau disconfort la începutul tratamentului, atunci când se obișnuiesc cu alignerii.

Cât timp durează tratamentul cu aparatul dentar Invisalign?

Durata tratamentului cu aparatul dentar Invisalign variază în funcție de complexitatea cazului și de răspunsul individual al pacientului la tratament. În general, tratamentul durează între 12 și 18 luni, dar poate dura mai mult pentru cazuri mai complexe.

Pot să îmi îndepărtez alignerii Invisalign când doresc?

Alignerii Invisalign trebuie purtați în permanență pentru a asigura un tratament eficient. Cu toate acestea, pacienții pot îndepărta alignerii pentru periajul dinților, după fiecare masă și pentru sporturi de contact. Este important să purtați alignerii în restul timpului, pentru a obține rezultatele dorite.

Sunt alignerii Invisalign vizibili?

Alignerii Invisalign sunt fabricați dintr-un material plastic transparent, care îi face mai puțin vizibili decât aparatele dentare tradiționale. Cu toate acestea, alignerii pot fi vizibili în anumite unghiuri sau în lumina puternică.

Ce se întâmplă după terminarea tratamentului cu aparatul dentar Invisalign?

După terminarea tratamentului cu aparatul dentar Invisalign, pacienții trebuie să poarte o anumita perioada alignerii de menținere, pentru a menține poziția dinților. Medicul stomatolog va discuta cu pacientul despre opțiunile disponibile pentru a menține poziția corectă a dinților după terminarea tratamentului.

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum