Dentville

Coroană dentară de zirconiu

Coroana zirconiu- un dispozitiv protetic utilizat pentru a înlocui sau restaura un dinte deteriorat sau lipsă.

În acest articol, vom explora beneficiile și procesul de realizare al unei coroane dentare din zirconiu, precum și modalitățile de îngrijire și menținere a acestui tip de coroană. Dacă esti interesat de îmbunătățirea aspectului și funcționalității zâmbetului acesta este ghidul potrivit pentru tine.

Ce este o coroană dentară din zirconiu?

Coroana dentară din zirconiu este un dispozitiv protetic utilizat pentru a înlocui sau restaura un dinte deteriorat sau lipsă. Este fabricată din zirconiu, un material ceramic durabil și rezistent. Zirconia, ca material, a câștigat popularitate în domeniul stomatologic datorită proprietăților sale excelente și aspectului natural.

Avantajele coroana zirconiu

Coroanele dentare din zirconiu oferă numeroase avantaje care le fac o opțiune preferată pentru restaurarea danturii. Iată câteva dintre avantajele lor:

Durabilitate și rezistență la fractură

Zirconia este un material extrem de rezistent și durabil. Coroanele dentare din zirconiu sunt capabile să reziste forțelor masticatorii și să reziste la fracturi sau fisuri, oferind astfel o soluție pe termen lung pentru restaurarea danturii.

Aspect estetic natural

Una dintre principalele atracții ale coroanelor dentare din zirconiu este aspectul lor natural. Zirconia are o culoare similară cu cea a dinților naturali, ceea ce face ca coroanele din acest material să se integreze perfect în zâmbetul dvs. Aspectul estetic impecabil al coroanelor dentare din zirconiu le face o alegere populară pentru cei care doresc să obțină un zâmbet frumos și natural.

Biocompatibilitate

Zirconia este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu provoacă reacții alergice sau iritații la nivelul țesuturilor orale. Aceasta este o caracteristică importantă pentru cei care au sensibilități sau alergii la alte metale utilizate în coroanele dentare tradiționale.

Coroana zirconiu- procesul de realizare

Pentru a obține o coroană dentară din zirconiu perfect adaptată și durabilă, este necesar să parcurgem un proces bine definit. Iată pașii implicați în realizarea unei coroane dentare din zirconiu:

Consultația inițială

Primul pas în realizarea unei coroane dentare din zirconiu este consultarea cu un medic stomatolog. Acesta va evalua starea dintelui și va determina dacă o coroană dentară din zirconiu este soluția potrivită pentru cazul dvs. Dacă este necesar, pot fi efectuate radiografii sau alte investigații pentru a obține o imagine mai clară a situației.

Prepararea dintelui

Pentru a pregăti dinte pentru o coroana zirconiu, medicul stomatolog va îndepărta o cantitate mică de smalț dentar. Acest proces asigură spațiu suficient pentru coroana dentară și ajută la obținerea unei potriviri perfecte.

Luarea amprentei

După prepararea dintelui, va fi luată o amprentă a dintelui pentru a crea un model precis. Amprenta va fi trimisă la laboratorul dentar, unde se va produce coroana dentară din zirconiu.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum