Dentville

Tipuri de fațete dentare

Folosim mai multe tipuri de fațete dentare în funcție de preferințele estetice ale pacienților.

Contactează-ne

Ai o urgență stomatologică care necesită o programare imediată? Apelează-ne acum

Fațete dentare​

Află totul despre fațetele dentare: ce sunt, din ce materiale sunt făcute, cum se procedează la tratament și care sunt costurile.

 

În perioada 15 februarie- 31 martie prețul fațetelor dentare E.Max sunt reduse de la 2500 lei la 1899 lei

Fațete dentare pentru un zâmbet perfect

Ai dinți cu imperfecțiuni și vrei să obții un zâmbet perfect, fără niciun defect? Atunci fațetele dentare ar putea fi soluția pentru tine! Aplicarea acestora reprezintă o procedură estetică extrem de populară în clinicile stomatologice din România, datorită efectelor lor miraculoase și a rezultatelor spectaculoase pe care le pot oferi.

În acest articol, echipa clinicii stomatologice Dentville te va familiariza cu tot ce trebuie să știi despre fațetele dentare, inclusiv ce sunt, din ce materiale sunt făcute, cât costă și cum se procedează la tratament. Vom oferi, de asemenea, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre această procedură estetică, pentru ca tu să poți lua o decizie informată și înțeleaptă în ceea ce privește zâmbetul tău perfect.

fatete dentare

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt o soluție cosmetică pentru a acoperi imperfecțiunile dentare, precum petele, spațiile între dinți, forma inegală sau dinții crăpați. Acestea sunt niște fețe subțiri, din material ceramic sau compozit, care sunt aplicate pe suprafața dinților tăi naturali.

Există două tipuri principale de fațete dentare: cele din ceramică și cele din compozit. Cele din ceramică sunt cele mai populare, deoarece oferă un aspect natural și sunt foarte rezistente la pete. În plus, acestea sunt mai durabile decât fațetele din compozit, care sunt mai ieftine, dar se pot deteriora mai repede.

Din ce materiale sunt făcute fațetele dentare?

Fațete dentare din ceramică

Fațetele dentare din ceramică sunt cele mai populare datorită aspectului lor natural și a durabilității lor. Acestea sunt realizate în laborator, folosind o tehnologie de vârf și sunt personalizate în funcție de forma și culoarea dinților tăi naturali.

Avantajele fațetelor din ceramică includ:

●     Aspectul natural: Fațetele din ceramică arată foarte natural și se potrivesc perfect cu restul dinților tăi.

●     Durabilitate: Acestea sunt foarte rezistente și pot dura până la 15 ani si chiar mai mult cu o îngrijire adecvată.

●     Rezistență la pete: Fațetele din ceramică sunt foarte rezistente la pete, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la rezistenta fațetelor.

Fatetele dentare din compozit sunt făcute dintr-un material sintetic care se aplică direct pe dinții tăi naturali. Acestea sunt realizate în cabinetul stomatologic, ceea ce înseamnă că pot fi realizate și aplicate în aceeași zi.

Avantajele fatetelor din compozit includ:

●     Costuri mai mici: Fatetele din compozit sunt mai ieftine decât cele din ceramică.

●     Proces rapid: Acestea pot fi realizate și aplicate în aceeași zi.

●     Reparabil: Dacă se deteriorează, fatetele din compozit pot fi ușor reparate.

Fatetele din zirconiu sunt făcute dintr-un material foarte rezistent și durabil. Acestea sunt cele mai scumpe fatete dentare, dar sunt foarte bune pentru persoanele care au dinți mai scurți sau mai mici decât restul dinților.

Cât costă fațetele dentare?

Costurile fațetelor dentare pot varia în funcție de multe factori, inclusiv numărul de dinți pe care dorești să îi acoperi, tipul de material folosit și locația cabinetului stomatologic.

În general, prețurile pentru fațetele dentare din ceramică variază între 800 și 1.500 de euro pe dinte, în timp ce prețurile pentru fatetele din compozit sunt în jur de 300-600 de euro pe dinte. Este important de menționat că, în România, prețurile fațetelor dentare sunt mai mici decât în alte țări europene, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegi cel mai ieftin cabinet stomatologic. Este important să găsești un dentist experimentat și calificat care poate realiza o procedură estetică de calitate și sănătoasă pentru dinții tăi.

Fațete dentare E.Max

 Preț Inițial – 2500 lei 

Campanie propoțională în perioada 15 Februarie – 31 martie

1899 Lei/Fațetă

Procedura de tratament cu fațete dentare

Procedura de tratament cu fațete dentare implică câțiva pași:

 1. Consultația inițială: În timpul acestei vizite, dentistul va examina dinții tăi și va discuta cu tine despre obiectivele tale estetice și opțiunile disponibile pentru tine.
 2. Prepararea dinților: Pentru a aplica fatetele dentare, dentistul va îndepărta o cantitate mică de smalț de pe suprafața dinților tăi. Acest proces este necesar pentru a face loc fatetelor și pentru a asigura o aplicare corectă.
 3. Luarea amprentelor: După pregătirea dinților, dentistul va lua amprentele dinților tăi, care vor fi utilizate pentru a realiza fatetele personalizate.
 4. Realizarea fatetelor: În funcție de materialul ales, fatetele vor fi realizate în laborator sau în cabinetul stomatologic.
 5. Aplicarea fatetelor: După finalizarea fatetelor, dentistul va verifica dacă acestea se potrivesc perfect și vor face ajustările necesare în caz contrar.
 6. Finalizarea procedurii: După aplicarea fatetelor, dentistul va verifica din nou și va face ajustările necesare pentru a se asigura că acestea se potrivesc perfect și se integrează estetic cu restul dinților tăi.

Întrebări frecvente despre fațetele dentare

În continuare, vom răspunde la câteva întrebări frecvente despre fațetele dentare:

Fațetele dentare sunt dureroase?

Nu, acestea nu sunt dureroase, deoarece dentistul va utiliza anestezie locală în timpul pregătirii dinților tăi.

Cât timp durează procedura de aplicare a fațetelor?

Procedura poate dura de la 1 până la 3 ore, în funcție de numărul de dinți care trebuie acoperiți și de complexitatea cazului.

Pot fi fațetele dentare îndepărtate?

Da, fațetele dentare pot fi îndepărtate, dar acest proces poate fi dăunător smalțului dinților tăi naturali. De aceea, este important să discuți cu dentistul tău înainte de a decide să îndepărtezi fatetele dentare.

Cum să îngrijesc fațetele dentare?

Îngrijirea fațetelor dentare este similară cu îngrijirea dinților naturali. Este important să periezi și să folosești ața dentară în fiecare zi, să eviți alimentele tari sau lipicioase și să vizitezi dentistul regulat pentru controale și curățare profesională.

Fațetele dentare sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul dinților și să obțină un zâmbet mai strălucitor. Acestea sunt disponibile în diferite materiale și pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor tale estetice.

Costurile fațetelor dentare variază în funcție de multe factori, iar procedura poate dura de la câteva ore până la câteva săptămâni, în funcție de complexitatea cazului. Este important să găsești un dentist calificat și experimentat care poate realiza o procedură estetică de calitate și sănătoasă pentru dinții tăi.

În concluzie, fațetele dentare sunt o soluție excelentă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească zâmbetul și să obțină mai multă încredere în sine. Dacă ai întrebări sau îți dorești să afli mai multe despre această procedură, nu ezita să consulți un dentist calificat și experimentat în fatete dentare.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos.

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum