Dentville

Sinus Lift

Ați ajuns aici pentru că vreți să cunoasteți mai multe informații despre sinus lift așa ca cel mai probabil ați început pe Google să căutați “sinus lift”, “operație sinus lift” etc. Dacă aveți în vedere implanturile dentare, este posibil să fi auzit despre o procedură numită sinus lift. Operația de sinus lift este un tip de chirurgie orală care permite medicilor stomatologi să creeze spațiu suplimentar în maxilarul superior pentru a susține implanturile dentare. În acest ghid cuprinzător, vom examina mai îndeaproape ce este sinus lift, cum funcționează și la ce să ne așteptăm în timpul și după procedură.

Ce este un sinus lift?

Sinus lift este un tip de chirurgie orală care implică adăugarea de os la maxilarul superior pentru a crea mai mult spațiu între sinusurile maxilare și maxilar. Sinusurile maxilare sunt situate pe ambele părți ale nasului și sunt separate de maxilarul superior de un strat subțire de os. Atunci când un dinte este pierdut sau îndepărtat din maxilarul superior, osul care a susținut dintele poate începe să se deterioreze, lăsând os insuficient pentru un implant dentar. Operația de ridicare a sinusurilor poate ajuta la regenerarea osului din maxilarul superior pentru a oferi o bază stabilă pentru implanturile dentare.

Cine are nevoie de sinus lift?

Nu toți cei care își pun implanturi dentare vor avea nevoie de o operație de sinus lift. Cu toate acestea, dacă ați suferit o pierdere de os în maxilarul superior din cauza pierderii dinților sau a unei boli gingivale, este posibil să aveți nevoie de sinus lift. Un dentist sau un chirurg stomatolog va evalua structura maxilarului și a sinusurilor pentru a determina dacă este necesară o operație de sinus lift.

sinus-lift

La ce să vă așteptați în timpul operației de sinus lift?

Înainte de operație, dentistul sau chirurgul oral va face radiografii sau tomografii computerizate ale gurii dumneavoastră pentru a evalua structura osoasă și a planifica operația. În timpul operației, veți primi anestezie locală pentru a amorți zona. Medicul dentist va face apoi o incizie în țesutul gingival pentru a expune osul maxilarului. Apoi, se va face o mică gaură în os și se va folosi un instrument special pentru a ridica ușor membrana sinusală în sus. Apoi, materialul de grefă osoasă, care poate proveni de la propriul dumneavoastră corp sau de la un donator, va fi introdus în spațiul de sub membrana ridicată. În cele din urmă, incizia va fi închisă cu copci.

La ce să vă așteptați după operația de sinus lift?

După operație, este posibil să aveți unele umflături, vânătăi sau sângerări, care pot fi gestionate cu medicamente pentru durere și comprese cu gheață. De asemenea, este posibil să trebuiască să luați antibiotice pentru a preveni infecția. Este esențial să evitați să vă suflați nasul, să strănutați sau să tușiți cu putere timp de câteva săptămâni după operație, deoarece aceste acțiuni pot perturba procesul de vindecare. Dentistul sau chirurgul vă va oferi instrucțiuni specifice despre cum să vă îngrijiți gura și ce alimente să mâncați în timpul perioadei de vindecare, care poate dura câteva luni.

Riscuri și complicații

Ca în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există riscuri și complicații asociate cu operația de sinus lift. Acestea pot include infecții, sângerări, umflături, sinuzită, leziuni nervoase sau eșecul integrării grefei osoase cu osul din jur. Cu toate acestea, cu o pregătire adecvată și îngrijire ulterioară, riscul de complicații poate fi redus la minimum.

Întrebări frecvente Sinus Lift

1. Este dureroasă operația de sinus lift?

Veți primi anestezie locală pentru a amorți zona, astfel încât nu ar trebui să simțiți nicio durere în timpul operației. După operație, este posibil să resimțiți un oarecare disconfort sau durere, care poate fi gestionat cu medicamente pentru durere.

2. Cât durează operația de sinus lift?

Intervenția chirurgicală poate dura între 60 și 90 de minute, în funcție de complexitatea cazului dvs.

3. Ce pot mânca după operatia de sinus lift in stomatologie?

După intervenția chirurgicală, este recomandat să evitați alimentele solide și crocante pentru câteva săptămâni pentru a preveni deteriorarea zonei intervenției chirurgicale. Alimentele moi și nutritive, cum ar fi supele, piureurile de legume și fructe, iaurtul sau ouăle fierte sunt bune opțiuni pentru perioada de recuperare. Este important să evitați consumul de alimente fierbinți sau foarte reci pentru a evita iritarea zonei intervenției chirurgicale.

4. Este necesară internarea în spital după operația de sinus lift?

De obicei, intervenția chirurgicală nu necesită internare în spital. Aceasta se efectuează sub anestezie locală, iar pacienții pot pleca acasă în aceeași zi. Este important să aveți un adult responsabil care să vă însoțească acasă și să rămână cu dvs. în primele 24 de ore după operație.

5. Cât timp durează perioada de recuperare după operația de sinus lift?

Perioada de recuperare poate dura câteva luni, deoarece este necesară o perioadă de timp pentru ca osul nou să se integreze cu osul existent. Este important să urmați instrucțiunile medicului privind igiena orală, dieta și exercițiile fizice pentru a asigura o recuperare eficientă și rapidă.

6. Care sunt beneficiile sinus liftingului în stomatologie?

Sinus lifting este o procedură importantă în stomatologie, deoarece permite implanturilor dentare să fie plasate într-o poziție stabilă și durabilă în maxilarul superior. Fără această procedură, pacienții care suferă de pierderea osoasă în această zonă nu ar putea primi implanturi dentare.

Concluzie

Sinus lifting este o procedură importantă în stomatologie care poate ajuta pacienții să primească implanturi dentare în zona maxilarului superior, chiar dacă au suferit pierderea osoasă. Este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă aveți nevoie de un sinus lift și pentru a obține toate informațiile necesare privind procedura. În general, cu o pregătire adecvată și o îngrijire post-operatorie corespunzătoare, riscurile și complicațiile asociate cu sinus lifting pot fi minimizate.

dentist-writing-on-clipboard.jpg

Programează-te online pentru o consultație și un plan de tratament personalizat

Cum te programezi rapid?

În cadrul clinicii stomatologice Dentville facilităm legătura cu pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea te poți programa pentru un tratament chiar acum urmând pașii de mai jos..

 • Faci o programare

  Completezi formularul de contact sau ne poti contacta telefonic (sau WhatsApp)

 • Consultatie cu un medic specialist

  Un medic specialist iti poate analiza cavitatea bucala, stabilind astfel un plan de tratament.

 • Tratarea dintilor afectati

  Un medic specialist din cadrul clinicii Dentiville se va ocupa de tratarea dintilor afectati cu tratamente minim invazive si fara dureri.

 • La final ai un zambet perfect

  Dupa finalizarea planului de tratament vei avea un zambet perfect si sanatos

Te așteptăm pe la noi

Pentru a solicita o programare online vă rugăm să completați corect și complet formularul de contact. În scurt timp veți fi contactați telefonic sau prin email pentru confirmarea programării.

Strada Dumitru Zosima 91 – Sector 1 București

Locația pe hartă

dentville

Zâmbește zi de zi!

Programează-te

Contactează-ne​

Copyright © 2024. All rights reserved.

Sună acum